Köşe Koltuklar Açık Havada Kullanılır mı?

Köşe Koltuklar Açık Havada Kullanılır mı?

Güneş Işığından Etkileniyor mu?

Şık ve ergonomik dokusu ile ev ve iş yerlerinin başrolü olan köşe koltuklar balkon ve bahçelerde de rahatlıkla kullanılabilir. Önemli olan hani tür köşe koltuğu seçeceğinizi bilmenizdir. Köşe koltuk modellerini seçerken sadece tasarıma değil, mobilyanın özelliklerine de özen göstermek gerekir. Bu koltuklar her ne kadar cam balkonların içine veya yarı kapalı teras ve bahçelere konulsa da dış hava koşullarından az da olsa etkilenir.

Işığı Yansıtan Renkleri Kullanın

Açık hava için köşe koltuk seçerken dikkat edilmesi gereken ilk şeylerden birisi ürünün güneşe karşı dayanıklılığıdır. Köşe koltukların dış hava koşullarına iyi bir şekilde dayanabilmesi için sağlam ham maddelerden üretilmesi gerekir. Bu nedenle demir veya çelik gibi metaller ile üretilen iskeletin üzerine yerleştirilen puf modelleri tercih edilebilir.

Yerden Yüksek Olmalı

Açık hava köşe koltuk modeli seçerken renk konusunda geniş bir yelpazeye sahip olursunuz. Açık havada en çok kullanılan renkler yeşil, mavi ve kahverengi gibi doğanın bahşettiği tonlardır. Güneş ışığını yansıtan renkleri tercih etmek kumaşların zaman içerisinde solmasını engelleyecektir. Bu nedenle siyah ve lacivert gibi koyu renkli bahçe mobilyalarından uzak durmak gerekir. Bahçe ve balkon gibi dış mekanlar, toz, kir ve bakterilere müsait alanlardır. Bu alanlar günlük temizlik dahilinde değil, belirli dönemlerde temizlenir. Bu nedenle açık alanda kullanılacak köşe koltukların yerden yüksek olması, mobilyalarının altının kolaylıkla temizlenmesini sağlar.