Kan Vermemesi Gerekenler

Kan Vermemesi Gerekenler

Herkesin kan veremeyeceğini biliyor muydunuz?

Düzenli olarak kan veren herkes, su çiçeği, hepatit B için hayat kurtaran aşıları da dahil olmak üzere bir seferde üç alıcıya kadar olan yaşamları arttırmak için kullanılabilecek bu bencil olmayan hareketin yaygın olarak alkışlanması gerekir. Kırmızı kan hücreleri, plazma ve trombositler pek çok tıbbi tedavi için hayati bir yaşam çizgisidir, ancak 30 kişiden sadece biri düzenli olarak kan bağışında bulunur; Ama ya kan veremeyenler? İster yeni bir antibiyotik kursu bitirdiniz, ister bir dövmeli olun, ister yeni bir partnerle çıkmaya başlayın - bir kan bağışçısı olarak uygunluğunuz hakkında bir soru işareti olabilir.

1. Kendinizi iyi hissetmiyor musunuz?

Göğsün öksürüğü, boğaz ağrısı veya aktif bir soğuk ağrılarıyla havanın altında hissediyorsanız, iyileşene kadar kan vermeyi düşünmemelisiniz.

2. CJD hastalığının farkında olun

Ailenizin bir üyesi nadir ve ölümcül bir beyin hastalığı olan Creutzfeld-Jakob Hastalığı ile acı çektiyse, kan vermenize izin verilmeyecektir.

3. Doktorunuz size antibiyotik verdi mi?

Son yedi günde antibiyotik tedavisini yeni bitirmiş veya son iki hafta içinde herhangi bir enfeksiyon geçirmiş olan kişiler kan bağışından dışlanacaktır.

4. Cinsel tarih

Eşcinselseniz ve yakın zamanda başka bir erkekle anal ya da oral seks yaptıysanız, kan vermeden önce 12 ay beklemeniz gerekir. Erkek eşini başka bir erkekle yattığını keşfeden hiçbir dişinin de 12 ay boyunca kan vermesine izin verilmeyecek. Ticari seks işçisiyle yattığın herkesin bağış yapmadan önce 12 ay beklemesi gerekecek.

5. Hepatit veya sarılıktan muzdarip misiniz?

Son 12 ayda hepatit veya sarılık hastası oldunuz mu? Öyleyse, bir yıl daha kan vermene izin verilmeyecek.

6. Dövmeniz veya iğneli tedavileriniz var mı?

Yakın zamanda bir dövme yaptırdıysanız, cildinizi donduran yarı kalıcı bir makyaj veya kozmetik tedaviniz varsa, bağış için randevu almadan önce en az dört ay beklemeniz gerekir.

7. Geçmiş tıbbi tedavilerden bahsedin

Ocak 1980’den sonra bir tıbbi tedavi veya prosedür sırasında kan aldığınızı düşünüyorsanız, maalesef size kan vermenize izin verilmediğini de söyleyeceksiniz.

8. Eşiniz kan pıhtılaşma bozukluğu yaşadı mı?

Son zamanlarda hemofili veya kan pıhtılaşma bozukluğu çeken biriyle (ve pıhtılaşma faktörü yoğunluğu almışsa) seks yaptıysanız, kan vermenize izin verilmeden önce bir yıl beklemeniz gerekir.

9. Akupunktur uzmanınızla konuşmayı unutmayın

Düzenli akupunktur tedavileri mi yapıyorsunuz? Uygulayıcınızın yasal bir organın üyesi olduğundan veya devam etmeden ve kan vermeden önce tedavinin NHS'den geçtiğinden emin olun.

10. İnsan hipofiz ekstresi aldığınızı hatırlıyor musunuz?

İnsan hipofiz ekstresi almış olan herhangi biri için (doğurganlık tedavileri veya 1985'ten önceki hormon tedavileri sırasında) kan veremezsiniz.

11. HIV / AIDS'i düşünün

HIV ve AIDS'in çok yaygın olduğu dünyanın bazı bölgelerinde cinsel olarak aktif olan biriyle cinsel olarak aktifseniz, 12 ay içinde geri dönmeniz istenecektir.

12. Uyuşturucu kullanıcısı ile bir ilişki var mıydı?

Geçmişte kendilerine uyuşturucu enjekte eden biriyle seks yaptıysanız, kan vermeden önce 12 ay beklemeniz gerekir.