Geoteknik Rapor Hazırlama

Geoteknik Rapor Hazırlama

Geoteknik rapor tüm dünya genelinde yaygın kullanılan gereklilikler çok zorunluluk olan bir uygulamadır, özellikle ülkemiz ve fay hatlarının çok olması ve ülkemizin deprem kuşağında yer alması nedeniyle zemin etüdü deprem yönetmeliğinde zorunlu konuşulmaktadır. Yeni yapı alanları oluşturacak kişiler ve istinat duvarı gibi yapılar yapacak kişiler uygulama yapacakları alanda zemin etüdü yaparak geoteknik raporu hazırlamak zorundadırlar. Güvenilir bir geoteknik raporu hazırlayabilmek hem de bu raporu kısa sürede bitirmek için günümüz teknolojik gelişmelerinden de faydalanmak mümkündür. Günümüzde raporlama yapabilen yazılımlar ve programlar bulunmaktadır. Bu programlar sayesinde istediğiniz gibi bir geoteknik raporu hazırlama imkânına sahipsiniz. Zemin etüdü yaparak elde edeceğiniz bilgiler ışığında %100 güvenilir bir geoteknik raporu oluşturabilmenin yolu geoteknik programlarını kullanmaktan geçmektedir.

Geoteknik Rapor Hangi Bilgileri Barındırır

Geoteknik rapor bir yapının inşa edilirken ve İnşa edildikten sonra etkileneceği bütün her şartı barındırmaktadır. Başta zemin özelliği toprak veya kaya olması, yeraltı suları, toprak geçirgenlik yapısı, toprağın zamanla çökme potansiyeli alınan örneklerle incelenmekte ve analizler sonucunda geoteknik raporuna yansımaktadır. Yine toprak kayma kontrolü, vibrasyon geçirgenlik katsayısı, jeolojik koleksiyonlara bağlı olarak vibrasyon katsayısı hesabı, zemin gerilme katsayıları, zeminin yapıyı taşıma gücü, sıvılaşma durumu gibi birçok konu geoteknik raporunda bulunmaktadır. Bunlar haricinde geoteknik raporlara iklim şartları, coğrafi bitki örtüsü gibi durumlarda eklenmektedir.

Geoteknik Rapor Yazılımları

İnternet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalar tarafından geoteknik rapor hazırlama programları oluşturulmuştur. Bu sayede geoteknik işlemleri günlerce zaman almak yerine sadece birkaç dakikada hazırlanabilmektedir. Geoteknik çalışmaları aynı zamanda sahadan elde edilen bilgiler ışığında %100 doğru ve güvenilir hazırlanmaktadır. Sizlerde Geoteknik programlarını incelemek için bu sayfaları ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede sizlerde yazılım programlarının sağlamış olduğu avantajlardan faydalanmaya başlayabilirsiniz.