Evden Elişi Ürünleri Yapıp Satanlar Vergi Öder Mi?

Evden Elişi Ürünleri Yapıp Satanlar Vergi Öder Mi?

Günlük hayatımızda geçim sağlamak için farklı iş imkanları üreten ve bunları kendi ev ortamında yapan insanlar için vergi konusu gündeme gelmiştir. Bu konuda birçok görüş olsa da en güvenilir ve doğru olanını paylaşmak daha uygun olacaktır. İnsanların hayatını kolaylaştırabilecek yeni fikirlerin ortaya çıkması şüphesiz evden iş yaparak geçimini sağlayan insanlar için önem arz etmektedir. Kişiye özel hediyelik eşyalardan, evde balık üretip satmaya, dikiş işleri yapmaktan, sabun yapımına kadar birçok alanda insanlar kendilerini geliştirerek para kazanmakta. Bilgi ve tecrübelerinin bir araya gelerek geçim kolaylığı sağlanması insanlar için mutluluk vericidir. Bu durumların olması tabi ki vergi ödeme yükümlülüğünün olup olmadığı konusunda görüş ayrılıklarına da sebep olsa, böyle bir durumun olmadığını ve evinden ürün satarak ek gelir elde eden insanların vergi ödemeyeceğini belirtmek isteriz. Vergi ödemesi zorunlu olmayan durumlara beraber bakalım. Tasarladığımız ya da ürettiğimiz ürünlerin satışının tamamen evden yapılması gerekiyor. Bu ürünleri satarken herhangi bir ruhsatın olması şart değildir. Emin olmak için yine de ilgili kuruluşlara danışarak detaylı bilgi almamız gerekebilir. Yapılan işleri, hayatımıza renk katan hobiler olarak görmemiz de uygun olacaktır. Çünkü bu tür durumlar için ruhsata gerek duyulmamaktadır. Çıkarılacak anlam şu ki hobiler, maddi kazançlar için yapılmamaktadır. Geçim sıkıntısı çekmiyorsak zaten hobilerimizi de satmanın sadece zevk almak amaçlı olduğu anlaşılabilir. El emeği ürünlerimizi sürekli pazara sunmak yerine, belirlediğimiz aralıklarla piyasada bulundurmak uygun olacaktır. Yıllık olarak sahada satacağınız ürünler için herhangi bir vergi zorunluluğu olmayacaktır. Sezona uygun ürünler tasarlamak daha uygun olacaktır. Ürünlerimizin stoklarda kalmaması adına böyle bir aksiyon alınabilir. Sezonluk satışlar yapıldığı sürece herhangi bir ruhsatın olma gerekliliği ortadan kalkmış olacaktır.

Yakın çevremizden başlayarak satışlar yapabiliriz. Kitlelere varmayacak olan satışlar için vergi ödeme zorunluluğu olmayacaktır.

En çok kullanılan satış yöntemi internet aracılığı ile yapılandır. Çeşitli sitelerde ürünlerimizi satışa sunmakta herhangi bir ruhsat gerektirmez ve rahatça alım-satım işlemleri yapılabilir. Belirli bir sınır çerçevesinde online satışlarda bir sorun bulunmaz ve ilerleyen süreçlerde de sorun yaşatmaz. Bu gibi etkenlere dikkat ederek, rahatlıkla evden işlerimizi yönetebilir ve yasal süreçlere takılmadan gelir elde edebiliriz.