Dövme Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli

Dövme Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli

Çağımızın genliğinde en önemli kavramlardan birisi kendini ifade etmektir. Kendini ifade etmenin en iyi yolu özgürlüğü elde etmek ve toplumda farklı olup fark edilmektir. Fark edilmek için mutlaka farklı olmanız gerekir. Gençliğin farklı takılma yollarından en önemlisi hiç kuşkusuz dövmelerdir. Dövmeler diğer adıyla tattoolar kişiyi toplumda farklı kılar. Tattoo yaptırmak isteyenlere önemli tavsiyelerimiz olacak.

Bu tavsiyelere uymayan kişiler dövme yaptırayım derken sağlık sorunları ile karşılaştıkları görülmüştür.

1- Tattooyu güvenilir işinin ehli uzman bir dövmecide yaptırmanız tavsiye edilir. İşinin ehli olmayan birisine giderseniz ilerleyen zamanlarda dövme yüzüne ciddi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.

2- Tattoo son derece sağlıklı bir ortamda yapılması gerekir. Bu yüzden gittiğiniz tattoocunun tattoyu sağlıklı bir ortamda yapıp yapmadığını iyice gözlemleyin. Sağlıksız ortamlarda kesinlikle tattoo yaptırmayın.

3- Tattoo yapılan dövme malzemelerinin birçoğunun tek kullanımlık olması gerekir. Çünkü tattoo yaptırırken farklı birisi için kullanılan malzemeler sizin için de kullanılırsa daha önceki kişideki herhangi bir hastalık kan yolu ile size geçebilir.

4- Tattoo ciddi bir iştir. Bu yüzden işini ciddi yapan birisine vermelisiniz. Sizin güzel görünmenizi sağlayan ve sağlığınızı çok yakından ilgilendiren bir durumda işin ucuzuna kaçmamanızı tavsiye ederim.

5- Tattoo yapılırken vücudunuzda ağrı ve sızı hissetmemek için uyuşturucu iğne vurulur. Böylece tattoo yaparken canınız acımaz. Bazı tattoocular işin ucuzuna kaçıp size bu iğneyi vurmamak isteyebilirler. Mutlaka bu iğneyi vurulmanız gerekir.